Najava 7. lađarske utrke Sv. Ilije

Udruga lađara Sv.Ilija Metković i Udruga Gusarice Metković, uz podršku Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića, organiziraju 7. po redu „Lađarsku utrku Sv.Ilija“, povodom dana Grada Metkovića i blagdana sv.Ilije, njegova zaštitnika.

Utrka će se održati u ponedjeljak 19.7. u ženskoj i muškoj konkurenciji, sa početkom u 18h za ženske ekipe i u 19h za muške ekipe, a start i cilj su kod Lučkog mosta.

Za razliku od dosadašnjih utrka koje su održane po sistemu kupa , udruga je ove godine utrku promjenila na klasični sistem. Dužina rute je 4 km, gdje će se u ženskoj kategoriji veslati jedan krug, a u muškoj 3 kruga (12km). Krug se vesla od mosta nizvodno do pred kraj šetališta, zatim okret i uzvodno do veslačkog kluba te slijedi ponovni okret i nizvodno natrag do starta/cilja.

Zbog covid-19 pandemije prošle godine utrke nije bilo, a na pretprošloj utrci pobjedu je odnijela udruga lađara Stablina, a drugo mjesto osvojila je Udruga lađara Gusari Komin II, dok je treća bila Udruga lađara Crni put. Sudjelovalo je 11 ekipa sa samo muškom kategorijom, a ovo je prvi put da lađarska utrka sv. Ilije sadrži i žensku kategoriju.

„Od ovogodišnje utrke očekujem žustrost i dinamičnost zbog utrke lađarica koje su se pokazale izrazito vatrenima i predanima u dosadašnjem sudjelovanju na maratonu lađa, te da prisustvom građana ispunimo grad duhom zajedništva i uzbuđenja i time nadoknadimo izgubljenu priliku od prošle godine.“- izjavio je Ante Mijić iz Udruge lađara Sv.Ilija te nadodao kao su prijave otvorene do daljnjega.

Prijaviti se može isključivo mailom, i to na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za ženske ekipe, i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Muške ekipe su dužne organizatoru platiti kotizaciju (prije starta) u iznosu od 400kn za sudjelovanje na utrci. Svaka ekipa dužna je dovesti svoju lađu, a na utrkama vrijede sva pravila kao na Maratonu lađa, odnosno Maratonu lađarica.


Ispis