Rezultati prvog lađarskog kupa “Sedam jezera”

Premijera utrke lađarica na Baćinskim jezerima privedena je kraju pobjedom prve postave Donjanki iz općine Slivno.

U fenomenalnom završetku lađarice iz Slivna su zahvaljujući zajedničkom radu, predanosti i znanju trenera Ivana Sršena bile uspješnije od Gusarica iz Komina. Nakon izveslanih 4,6 km pobjegle su ustrajnim protivnicama iz Komina za tek jedan metar.

Predivan krajolik Baćinskih jezera motivirao je sve sudionice u davanju svog maksimuma. Sami kraj utrke je pokazao koliko predanosti i duha ima u ovoj disciplini te koliko strasti i ushićenja donose ova lađarska nadmetanja.

Ovo je vidljivi pokazatelj da nas na ovogodišnjem Maratonu lađarica, s rekordnih 18 posada, očekuje pravi spektakl na Neretvi. Bit će zasigurno žestoko i u ženskoj konkurenciji gdje Donjanke brane naslov od prošle godine, a Kominke pokušavaju doći do trećeg zlata.
U svih sedam održanih maratona, brončane medalje su završile u Metkoviću, a jedina ekipa koja je uspijela obraniti zlato je ekipa „Gusarice“ Metković i to veslajući uzvodno.

Lađarice Baćine u svom debitantskom nastupu, i to na svom terenu, zasluženo su osvojile broncu. Na četvrtom mjestu se našla Staševica, još jedan debitant, a na petom mjestu završila je druga posada Donjanki.

Medalje i pehare najuspješnijima dodijelili su Ante Šunjić, predsjednik UL Baćina, Pavo Delija, predsjednik Udruge lađarica Neretve, i Ivan Marević, zamjenik gradonačelnika Ploča.


Ispis