Novosti

Udruga lađara Zagreb pobjednik lađarskog kupa župe Bagalović

U organizaciji TKSU Oba Krvavca održan je lađarski kup Župe Bagalović na kojem se natjecala 21 ekipa, a okončan je pobjedom udruge lađara Zagreb. Drugo mjesto osvojili su lađari Crnog puta, a broncu je odnijela Stablina. Redoslijed biranja startnih pozicija je bio prema rezultatima prošlogodišnjeg Maratona lađa, što je novost od strane organizatora. Trasa utrke u dužini 15 km započela je u Krvavcu, uzvodno do Lučkog mosta u Metkoviću i natrag do Krvavca gdje je bio i cilj.

“Nikada ne možemo reći da očekujemo pobjedu, ali rad i trud su uvijek tu. Ponosni smo na našu drugu ekipu. Iako neiskusni, odradili su odličnu utrku. Spremni smo, iako može to još bolje. Naši konkurenti s kojima dijelimo prošlogodišnju pobjedu su se izvrsno borili. Nadamo se da ćemo u još boljem sjaju odveslati 14. kolovoza.” – izjavio je Petar Brljević iz pobjedničke udruge lađara Zagreb.

Udruga lađara Stablina, koja je dijelila prošlogodišnju pobjedu sa svojim rezultatom je iznimno zadovoljna i svoju medalju su očekivali. Kapetan udruge Antonio Mihaljević spomenuo je probnu rutu koju su odveslali od Krvavca do Metkovića i naglasio kako su uvjeti u ovoj utrci bili puno teži.

Na dodjeli nagrada ipak se očekivano najviše čulo navijanje kada je udruga Crni put Metković došla po svoju medalju.

Hrvoje Volarević, predstavnik i kapetan udruge, izjavio je kako je konkurencija bila iznimno jaka i velika te objasnio sam tok utrke: “Sama utrka do Metkovića je iznimno uzbudljiva jer se vesla uzvodno, ekipe se moraju pozicionirati i onda se čeka okret oko mosta. Nakon toga svatko ulazi u svoj tempo i kada su ekipe ovako jake, teško je doći do prestizanja. Uspjeli smo održati taj tempo i obraniti drugo mjesto do cilja. Mi nastavljamo sa svojim planom i radom. Očekujemo, kao na svim dosadašnjim utrkama, borbu za medalje i za prvo mjesto.”

Udruga lađara sv. Ilija Metković završila je na četvrtom mjestu, a peto su mjesto osvojili Gusari Komin.

Iza dodjele nagrada organizatori su se zahvalili svojim sponzorima, a onda je uslijedila zaslužena večera i zabava. Po 17. put ovaj lađarski kup okupio je mnogobrojne žitelje doline Neretve kako bi ponovno spojili sport, kulturu i tradiciju na jednome mjestu.

Čestitamo svim sudionicima na predanom radu, iznimnom trudu i sudjelovanju. 7 od 9 osvajača medalja na posljednja 3 kupa župe Bagalović osvojilo je medalju na Maratonu lađa te godine. Hoće li to biti praksa I ove godine, ili će im netko pomrsiti račune, saznat ćemo 14. kolovoza.


Ispis  
Maraton lađa

Udruga lađara Neretve

Ivana Gundulića 4
20350 Metković
IBAN:
HR6624070001100182856 – OTP banka
OIB: 48309934764
MB: 01499355

Zatvori