O nama

Udruga lađara Neretve

Nakon što su idejom i realizacijom Milojka Glasovića iz Opuzena održana prva dva maratona lađa 1998.godine i 1999.godine pokrenuta je inicijativa za osnivanje krovne udruge lađara koja bi objedinila sve neretvanske i vanneretvanske lađarske udruge i promovirala očuvanje neretvanske lađe kroz organizaciju natjecanja Maratona lađa. Udruga lađara Neretve osnovana je u travnju 2000.godine u Pločama. Temeljem zakona, djeluje kao udruga građana te je upisana u registar Udruga. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija.

Cilj osnivanja Udruge je očuvanje tradicije neretvanske lađe, promidžba športskih i kulturnih aktivnosti, turizma Neretve, kao i zaštita i očuvanje prirodnog okoliša. Svi članovi Udruge lađara su volonteri i dragovoljno pomažu u radu Udruge. Udruga lađara Neretve sastoji se od temeljnih ladarskih udruga. Redovnim članom postaje svaka udruga ili ekipa koja nastupi na Maratonu lađa na Neretvi i smatra se članom sve dok drugu godinu zaredom ne nastupi na Maratonu lađa na Neretvi. Redovnim članom Udruge može postati i svaki hrvatski građanin i drugi građani ako su zainteresirani za rad u Udruzi i prihvaćaju odredbe Statuta, a Upravni odbor prihvati njihovo članstvo. Skupština Udruge je najviše tijelo upravljanja koju čine po jedan redovni član temeljnih udruga kojeg delegira svaka temeljna udruga (članica Udruge).

Prvi predsjednik Udruge bio je Pavo Jerković, potom Neno Kovačević, a zatim Marko Marušić do 27. travnja 2015.godine. Na Skupštini 24. svibnja 2015. godine za Predsjednika ULN izabran je Dalibor Obradović koji je bio na toj dužnosti do početka 2020.g. Na Izbornoj skupštini 28. siječnja 2020. za predsjednika je izabran Luka Oršulić.

Dugogodišnji predsjednik Organizacijskog odbora bio je pok. Ivo Šprlje nekadašnji župan Dubrovačko-neretvanske županije i veliki dobrotvor ove manifestacije.

Poslovnik o radu Skupštine
Statut Udruge 2021
Pravilnik Maratona lađa 2023

logo

Matični broj: 01499355
OIB: 48309934764

Organizator Maratona Lađa:
Udruga lađara Neretve

Suorganizatori (pokrovitelji):
Županija Dubrovačko-neretvanska

Gradovi:
Metković, Opuzen i Ploče

Glavni pokrovitelj:
Predsjednik Republike Hrvatske

Struktura Udruge 2020. - 2022.

Luka Oršulić
Luka OršulićPredsjednik Udruge
Luka Liković
Luka LikovićTajnik Udruge
Milojko Glasović
Milojko GlasovićČlan Upravnog odbora
Mišo Glavinić
Mišo GlavinićČlan Upravnog odbora
Hrvoje Lazarević
Hrvoje LazarevićČlan Upravnog odbora
Nikica Družijanić
Nikica DružijanićČlan Upravnog odbora
Ivica Mijoč
Ivica MijočČlan Upravnog odbora
Marijo Rakić
Marijo RakićČlan Upravnog odbora
Mario Bebić
Mario BebićČlan Upravnog odbora
Ante Šprlje
Ante ŠprljePredsjednik Nadzorno-stegovnog odbora
Božo Zadro
Božo ZadroČlan Nadzorno-stegovnog odbora
Pavo Delija
Pavo DelijaČlan Nadzorno-stegovnog odbora
Maraton lađa

Udruga lađara Neretve

Ivana Gundulića 4
20350 Metković
IBAN:
HR3423900011101433192 – HPB banka
OIB: 48309934764
MB: 01499355

Zatvori